Gezonde correctie voor zilver

Ik heb bovenaan deze nieuwsbrief mijn tweet van 11 augustus geplaatst.

Dat is in feite alles wat je moet weten over de huidige correctie in zilver.Een normale correctie dus. Het was zelfs te verwachten.

Het goede nieuws is dat de correctie er momenteel grotendeels op zit.Misschien hebben we de bodem al gezien, of misschien kan het nog een beetje lager. Maar we zijn sowieso dichtbij.

Een mooi moment om bij te kopen, hetgeen ik ook deed. Ik heb mijn positie in fysiek zilver nog maar ééns uitgebreid.

En uiteraard ben ik ook weer koper van de mijnaandelen. De strategie om wat te verkopen in een opgaande markt, betaalt zich nu weer uit. Ik heb de cash om toe te slaan.

Vanwaar deze correctie in zilver?

Daarvoor verwijs ik graag naar mijn analyse van 12 augustus:

“De ‘banksters’ zitten via de futurecontracten met een gi-gan-tisch-e shortpositie in zilver.En alsof die shortpositie op zichzelf nog niet vervelend genoeg is, vragen nu ook steeds meer van de kopers om fysieke levering. 

De banksters moeten dus met het zilver op de proppen komen. Zilver dat ze meer dan waarschijnlijk niet eens hebben. De shorters moeten dus nu in een krappe markt op zoek naar fysiek zilver.

Ze proberen nu die shortpositie te verkleinen door de prijs omlaag duwen en speculanten te dwingen om hun longposities op te geven. En zoals zo vaak worden ze daarin bijgestaan door de CME die de margins voor de futures nog wat optrekt.”

Banken duwen prijs lager in de hoop dat jij je fysiek zilver aan hen verkoopt (of je papieren positie liquideert zodat er geen leverplicht is)

Je kan doen wat de banken willen dat je doet of je kan je fysieke positie verder uitbreiden.

Ik heb gekozen voor meer fysiek 🙂