En hierrrrr is de correctie

‘Vergeet niet om winst te nemen’, schreef ik je vorige week. Ik liet weten dat mijn allocatie in de mijnaandelen gedaald was van 30% naar 10%. Met de opgebouwde cash zou ik tijdens een correctie op koopjesjacht kunnen.

Zoals nu dus 🙂

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier over posities  in de mijnaandelen. Daarnaast heb ik nog een aanzienlijke positie in fysiek zilver en deze blijft onaangeroerd. Met fysiek trade ik niet. Nooit.

Nu we het toch over zilver hebben: de zilverprijs verloor $6 op twee dagen tijd. Dat is iets meer dan 20%.

De koers was sinds maart $18 opgelopen en ik schreef al op Twitter dat een normale correctie $9 tot $11 van die winst kan teruggeven. Dat geeft een zilverprijs van $18 tot $20.

Beleggers vissen weer naar de ‘reden’ voor deze daling, maar de reden is echt niet belangrijk. Tuurlijk, straks ga je hier en daar wel een verklaring lezen voor de daling. Een uitleg is er altijd wel te vinden.

Ik zal je mijn uitleg geven als je dan toch persé een verklaring wil.

De ‘banksters’ zitten via de futurecontracten met een gi-gan-tisch-e shortpositie in zilver.

En alsof die shortpositie op zichzelf nog niet vervelend genoeg is, vragen nu ook steeds meer van de kopers om fysieke levering. De banksters moeten dus met het zilver op de proppen komen. Zilver dat ze meer dan waarschijnlijk niet eens hebben. De shorters moeten dus nu in een krappe markt op zoek naar fysiek zilver.

Ze proberen nu die shortpositie te verkleinen door de prijs omlaag duwen en speculanten te dwingen om hun longposities op te geven. En zoals zo vaak worden ze daarin bijgestaan door de CME die de margins voor de futures nog wat optrekt.

Wat de verklaring ook is, correcties zijn de normaalste zaak van de wereld tijdens een bull-market. Het is te verwachten dat tijdens zo’n correctie 40% tot 60% van de eerder opgebouwde winst tijdelijk weer verloren gaat.

Het goede nieuws is dat de bull-market nadien gewoon weer wordt hervat en we relatief snel weer nieuwe hoogtepunten zullen verkennen. De zilverprijs kan na de correctie gemakkelijk $30 oplopen op enkele maanden tijd. Dat wil zeggen dat we begin volgend jaar misschien al de $50 kunnen aantikken?

Als zilver aan zijn bull-market begonnen is, zal die $50 vroeg of laat voor de bijl gaan. Ik gok eerder op vroeg dan op laat in dit geval.

Correcties zijn koopkansen. Wie in maart de boot heeft gemist, krijgt nu een nieuwe kans.

Ga je deze keer wel durven? Je had jezelf nochtans beloofd dat je tijdens de volgende correctie zeker ging kopen. Je was er op aan het wachten en stond gereed om zilver in te slaan wanneer de correctie er was.

Wel, ze is er nu … in volle glorie zou ik zelfs zeggen.

In plaats van de zilverprijs achterna te lopen bij oplopende koersen, krijg je nu opeens 20% korting. Al maak ik me niet al te veel illusies. Het is weinigen gegeven om tegen de trend in te gaan en te kopen wanneer de markt in uitverkoop gaat.

Besef echter dat het je laatste kans is om aan goedkoop zilver te geraken.

Eminem zegt het misschien nog het beste:

“You only get one shot, do not miss your chance to blow. This opportunity comes once in a lifetime”