3 extra redenen om goud te bezitten

De meeste beleggers zien goud puur als een belegging, maar het is natuurlijk veel meer dan dat.

Goud biedt je namelijk iets dat geen enkele andere activa je kan bieden.

Goud is de ultieme (en mogelijk ook enige) bescherming als het systeem op de klippen loopt.

Mark Ford, oprichter van The Palm Beach Research Group, vertelt in zijn nieuwsbrief hoe hij de voorbije decennia rijke mensen vaak hun fortuin zag kwijtspelen.

Fortuinen die nog voor een deel intact zouden zijn geweest als ze toch maar een deel van hun vermogen in goud hadden gestopt.

Hoe kan je je vermogen kwijtspelen?

Mark Ford oppert enkele mogelijkheden die je vandaag misschien als ondenkbaar beschouwt, maar hij heeft het zo vaak zien gebeuren met mensen over heel de wereld:

1) de overheid legt beslag op (een deel) van je vermogen.

Onmogelijk, zeg je? Er circuleren rapporten van respectabele instellingen zoals het IMF die dit idee als een optie zien om enerzijds de schulden te reduceren en anderzijds de “groeiende ongelijkheid” aan te pakken.

2) Banken, verzekeraars en andere financiële instellingen gaan failliet waardoor de waarde van je beleggingen en je pensioen verdampt.

We hebben in ieder geval in 2008 reeds gezien dat dit echt een realistisch scenario kan zijn. Vergeet ook niet dat bij een nieuwe crisis de bail-in regels van toepassing zijn waardoor overheden spaarders niet meer uit de wind zetten als een bank omvalt.

Dit is de reden waarom Mark Ford van mening is dat iedereen goud moet bezitten.

Goud is namelijk de ultieme activa:

1) Goud is tastbaar: er is geen tegenpartij risico en je bent niet afhankelijk van een papiertje dat je vertelt dat jij de eigenaar bent.

2) Goud is verplaatsbaar: je kan je goud in een tas doen en van de éne dag op de andere je land verlaten. Dat is een luxe die je niet hebt met vastgoed.

3) Goud is privé: je aandelen, obligaties en vastgoedbezittingen staan allemaal netjes geregistreerd op jouw naam. Je bezit is daardoor perfect in kaart te brengen.

En hoe aantrekkelijk goud vandaag ook is, mijn voorkeur blijft aan deze prijzen exclusief uitgaan naar zilver.

Zilver biedt je alle voordelen van goud, maar biedt aan deze prijs zoveel meer potentieel.

Kies bij je aankoop voor de Philharmoniker.

Dit is de populairste beleggersmunt in Europa waardoor je straks ook bij verkoop een correcte prijs realiseert.

Plaats hier je bestelling